Dip śródziemnomorski z czosnkowymi chipsami Pita

Dip śródziemnomorski z czosnkowymi chipsami Pita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj śródziemnomorskiego Dipu z czosnkowymi chipsami Pita. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 183 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Śródziemnomorski Dip z chipsami Pita, Warstwowy Dip śródziemnomorski z chipsami Pita, oraz Pieczony czosnek Dip ze szpinakiem i karczochem z czosnkowymi chipsami Pita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bakłażany, paprykę i cebulę pokroić w 1-in. kawałki; umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PaprykaPapryka
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać olej, sól i pieprz; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Przenieś do dwóch nasmarowanych 15-calowych. x 10 po. x 1-po. patelnie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec w temperaturze 400° przez 40 minut, mieszając raz. Wymieszać z czosnkiem; piec 5-10 minut dłużej lub aż warzywa będą miękkie. Ostudzić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieścić warzywa i koncentrat pomidorowy w robocie kuchennym; przykryć i przetworzyć do uzyskania pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Na chipsy pita, w małej misce, połączyć olej, ser, czosnek i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy PitaChipsy Pita
PrzyprawyPrzyprawy
SerSer
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Pieczywo pita umieścić na blachach do pieczenia; wymieszać z połową mieszaniny oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Piec w temperaturze 350° przez 7 minut. Obrócić; pędzel z pozostałą mieszaniną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Piec 7-9 minut dłużej lub do chrupkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Pokrój każdą pita na sześć klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
11
Podawać z dipem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawDipyPasty kanapkowe
Magazyn