Dip śródziemnomorski z czosnkowymi chipsami Pita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj śródziemnomorskiego Dipu z czosnkowymi chipsami Pita. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 183 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Śródziemnomorski Dip z chipsami Pita, Warstwowy Dip śródziemnomorski z chipsami Pita, oraz Pieczony czosnek Dip ze szpinakiem i karczochem z czosnkowymi chipsami Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażany, paprykę i cebulę pokroić w 1-in. kawałki; umieścić w dużej misce.
Dodać olej, sól i pieprz; wrzucić do herbu.
Przenieś do dwóch nasmarowanych 15-calowych. x 10 po. x 1-po. patelnie do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 40 minut, mieszając raz. Wymieszać z czosnkiem; piec 5-10 minut dłużej lub aż warzywa będą miękkie. Ostudzić przez 10 minut.
Umieścić warzywa i koncentrat pomidorowy w robocie kuchennym; przykryć i przetworzyć do uzyskania pożądanej konsystencji.
Na chipsy pita, w małej misce, połączyć olej, ser, czosnek i przyprawy.
Pieczywo pita umieścić na blachach do pieczenia; wymieszać z połową mieszaniny oleju.
Piec w temperaturze 350° przez 7 minut. Obrócić; pędzel z pozostałą mieszaniną.
Piec 7-9 minut dłużej lub do chrupkości.
Pokrój każdą pita na sześć klinów.