Dip z pieczonej marchwi i Hummusu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać pieczoną marchewkę i Hummus dip spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 107 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis z pomidorów w puszkach ma 27 fanów. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać marchew, g puszki ciecierzycy, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony Hummus Z Marchwi, Pieczony hummus z marchwi z warzywami na dwa sposoby, oraz Kanapka z pieczonej marchewki z hummusem i dusz rzymskich dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz Mark 7
Marchew umieścić w małej puszce do pieczenia, dodać czosnek, kminek i 1 łyżkę oliwy z oliwek i wymieszać.
Czosnek umieścić pod marchewką i smażyć przez 15-20 minut lub do momentu, gdy marchewka będzie miękka i lekko zwęglona.
Dodaj ciecierzycę do puszki do pieczenia i dobrze wymieszać, aby pokryć je sokami do gotowania.
Wyjąć i wyrzucić skórki z czosnku.
Przenieś składniki do malaksera, dodaj pozostały olej i sok z cytryny, a następnie użyj ustawienia pulse, aby zmiksować na kremowy puree. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać: z warzywnymi cruditami i płatkami owsianymi.