Dip z białej fasoli z chipsami Pita
Dip z białej fasoli z chipsami Pita wymaga około 27 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 13g tłuszczu i w sumie 346 kalorii. Jeśli masz pod ręką oregano, fasolę cannellini, liście pietruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Super Bowl. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. 121 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Dip z białej fasoli z chipsami Pita, Dip z białej fasoli i boczku z chipsami pita z rozmarynu, oraz Dip z białej fasoli i kolendry z prażonymi chipsami Pita dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść fasolę, czosnek, sok z cytryny, 1/3 szklanki oliwy z oliwek i pietruszkę w misce roboczej robota kuchennego. Pulsuj, aż mieszanina zostanie grubo posiekana. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przełóż puree z fasoli do małej miski.
Pokrój każdą pitę na pół, a następnie na 8 klinów. Ułóż ćwiartki pita na dużej blasze do pieczenia.
Wlej pozostały olej na pitas. Wrzuć i równomiernie rozłóż kliny.
Posyp oregano, solą i pieprzem.
Piecz przez 8 do 12 minut lub do opiekania i złocistego koloru.
Podawaj grzanki pita na ciepło lub w temperaturze pokojowej wraz z puree z fasoli.