Dijon, saltine i kiełki pszenicy Crusted Chicken Fingers with Ranch Dipping Sauce
Dijon, paluszki z kurczaka w skorupce z kiełków soli i pszenicy z sosem do maczania Ranczo zajmują około 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Za 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 342 kalorie, 29g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 123 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką piersi z kurczaka, musztardę dijon, szczypiorek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spektakularny wynik spoonacular 95%. Podobne przepisy obejmują Crispy Ranch Chicken Fingers with Ranch BBQ Dipping Sauce, Paluszki z kurczaka Paleo i sos czosnkowo-miodowy Dijon, oraz Wieprzowina W Skórce Migdałowej Z Sosem Do Maczania Dijon Z Miodem.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Pokrój piersi z kurczaka po przekątnej na szerokie płaskie paski i dopraw solą do smaku. W dużej misce połącz Dijon i jogurt, Wrzuć kurczaka i wymieszaj, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Cały Kurczak
Jogurt
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
4
Pulsuj, pulsuj, pulsuj krakersy w robocie kuchennym, aż będą wyglądać jak drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
5
Dodaj kiełki pszenicy i prażone migdały i pulsuj, aż uzyska jednorodną mieszankę. Umieść tę mieszaninę w szerokim płaskim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Pszenicy
Migdały
6
Zwiń marynowanego kurczaka w tej mieszance, po 1 kawałku na raz, naciskając mieszankę krakersów/kiełków pszenicy, aby równomiernie obrać każdy kawałek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Pszenicy
Cały Kurczak
Krakersy
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Rolka
7
Połóż przygotowanego kurczaka na blasze wyposażonej w stojak. Pieczenie kurczaka na ruszcie pozwoli na cyrkulację powietrza wokół kurczaka, aby równomiernie go ugotować i sprawić, że będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
8
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż kurczak będzie ugotowany, ale nie suchy, około 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Wyjmij kurczaka z piekarnika na półmisek i podawaj z sosem do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Połącz wszystkie składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
11
Zanurz w tym paluszki z kurczaka i powiedz yuuuuuuuuuuuuuuuummmyy!