Deviled Dungeness Crab z dzikim ryżem i Orzo Pilaf

Deviled Dungeness Crab z dzikim ryżem i Orzo Pilaf
Deviled Dungeness Crab z dzikim ryżem i Orzo Pilaf jest pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 1544 kalorii, 79g białka, oraz 79 g tłuszczu. Na 6,48 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 2 minuty. Mieszanka szalotki, masło, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać sherry można śledzić to danie główne z Babeczki Z Ciemnej Czekolady Fudge Merlot jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Kritharaki Me Rize (grecka Orzo i Pilaf ryżowy), Pilaw ryżowy Basmati z Prosciutto, fasolą Garbanzo i Orzo, oraz Pilaf Z Dzikiego Ryżu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu umieścić klarowane masło, dodać szalotkę i seler. Gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać mąkę i gotować, aż mieszanina osiągnie bursztynowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
3
Dodać gorące mleko i wymieszać trzepaczką do gładkiego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dodaj pozostałe składniki do sosu i gotuj przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
Połącz ryż z orzo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2
Dodać oliwę z oliwek i pieprz cytrynowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
3
Dobrze wymieszać i umieścić na dnie muszli kraba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
KrabKrab
4
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
1
Mięso kraba saute na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2
Dodać Sherry do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
3
Dodać sos do mięsa krabowego i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Umieścić mieszaninę na wierzchu ryżu i góry z bułką tartą, masło i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Umieścić pod brojlerem, aż złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
6
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
Ryż umyć w zimnej wodzie i odcedzić. Lekko podsmażyć szalotkę w oliwie z oliwek, aż będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2
Dodaj dziki ryż i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć na wolnym ogniu i przykryć. Gotować przez 1 godzinę i 15 minut, aż wilgoć całkowicie odparuje. Schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
3
Doprowadzić osoloną wodę do toczącego się wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Dodać orzo i gotować przez 8 minut. Odcedzić orzo i schłodzić w lodowatej wodzie. Gdy ostygnie, odcedzić i umieścić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej

Składniki

2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBułka tartaBułka tarta2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasłoMasło1szczyptaSzczypta pieprzu cayenneSzczypta pieprzu cayenne57Orzechy dowolne (posiekane)seler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku57Orzechy dowolne (posiekane)masło klarowanemasło klarowane11 funt cukinii,musztarda suchamusztarda sucha2całe kraby Dungeness, gotowane w muszlach, mięso zbierane i muszle zastrzeżonecałe kraby Dungeness, gotowane w muszlach, mięso zbierane i muszle zastrzeżone57Orzechy dowolne (posiekane)mąkamąka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula11 funt cukinii,pieprz cytrynowypieprz cytrynowy2(zima)pieprz cytrynowypieprz cytrynowy28Orzechy dowolne (posiekane)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów11 funt cukinii,2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszpinak, oczyszczony i gotowany na parze w kuchence mikrofalowejszpinak, oczyszczony i gotowany na parze w kuchence mikrofalowej2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTarty parmezanTarty parmezan3(zima)posiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sól kamiennasól kamienna21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszalotka pokrojona w kostkęszalotka pokrojona w kostkę57Orzechy dowolne (posiekane)szalotka pokrojona w kostkęszalotka pokrojona w kostkę3(zima)SherrySherry7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimleko pełne, poparzone 1 liściem laurowymmleko pełne, poparzone 1 liściem laurowym1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidziki ryż, dokładnie wypłukanydziki ryż, dokładnie wypłukany11 funt cukinii,Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 2 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia71
Magazyn