Delikatny Stek Z Flanki

Delikatny Stek Z Flanki
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Delikatny stek flanka może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz flanka stek, czosnek, sos worcestershire, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Delikatny Stek Z Flanki, Delikatny Faszerowany Stek Z Flanki, oraz Grillowany Delikatny Stek Z Flanki.

Instrukcje

1
Wymieszać sos sojowy, sos Worcestershire i czosnek razem w misce; wlać do zamykanej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać stek z boku, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce 8 godzin na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
MarynataMarynata
3
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjąć stek z marynaty; wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar wilgoci. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
MarynataMarynata
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
5
Gotuj stek na grillu, aż zacznie jędrny i jest gorący i lekko różowy w środku, około 7 minut na stronę. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać 140 stopni F (60 stopni C). Pokroić na ziarno mięsa, aby służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon.
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
Maddalena Merlot offers aromas of ripe fruit and oak spice with hints of vanilla and anise. Ripe fruit flavors include bright plum and raspberry. Fruit flavors greet the palate and soft tannins frame the fresh texture that coats the mouth.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn