Deep-Dish Polenta Pizza
Przepis Deep-Dish Polenta Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 15 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól koszerną, suszone pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bezglutenowe To Ja: Deep Dish Polenta Pizza, Deep Dish Pizza Pie, oraz Pizza Deep-Dish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. Płaszcz 9-calowy springform patelni, okrągłe ciasto patelni, lub pie płyta z 1 łyżką oleju i odstawić. W średnim rondlu doprowadzić 2 1/4 szklanki wody do wrzenia.
Ubijając stale, powoli dodaj polentę lub mączkę kukurydzianą. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, mieszając, aż polenta zacznie odciągać się od boków patelni, 4 do 5 minut. Wymieszać sól, 1/4 łyżeczki pieprzu i parmezan.
Rozłóż polentę na dnie przygotowanej patelni, używając łyżki, aby utworzyć podniesioną krawędź. W misce, połączyć radicchio, pomidory, mozzarella, i pozostały olej i pieprz. Łyżka mieszaniny na polenta.
Pokroić w kliny.Wskazówka: ta chrupiąca skorupa polenty może pomieścić prawie każdą polewę do pizzy. Spróbuj rukoli i prosciutto, kiełbasy i czosnku, lub karmelizowanej cebuli i grzybów.