Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami

Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami
Need a dairy free main course? Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Na 6,2 USD za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1362 kalorii, 49g białka, oraz 104g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest idealny do valentin day. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, liście rozmarynu, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami, Czerwone wino-duszone żeberka z warzywami, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka.

Instrukcje

1
Żeberka posmarować mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żeberkażeberka
2
Rozgrzać olej w rondlu 8-litrowym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać żeberka w 2 partiach i gotować, aż będą dobrze rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
4
Wyjąć żeberka z rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać cebulę do rondla i gotować przez 5 protokół. Wymieszać z marchewką, selerem, posiekanym czosnkiem i rozmarynem i gotować przez 3 minuty. Wymieszać bulion wołowy i wino. Powrót żeberka do rondla i podgrzać do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować przez 1 godzinę lub do żeberka są przetargu widłowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
RozmarynRozmaryn
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
żeberkażeberka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Podgrzać bulion warzywny, squash, słodkie ziemniaki, rzepa, pasternak, Hiszpański cebula i ząbki czosnku w rondlu 4-quart na dużym ogniu do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować przez 20 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Cebula HiszpańskaCebula Hiszpańska
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
WarzywaWarzywa
PasternakPasternak
RzepaRzepa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Warzywa dobrze osuszyć w durszlaku, rezerwując płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
8
Rozgnieść warzywa z 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
9
W razie potrzeby dodaj dodatkowy płyn do gotowania, aż warzywa uzyskają pożądaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
10
Podawać warzywa z żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
żeberkażeberka

Składniki

2kilogramyżeberka wołowe pokrojone na kawałki wielkości porcjiżeberka wołowe pokrojone na kawałki wielkości porcji9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSwanson ® bulion wołowy lub Swanson ® bulion wołowySwanson ® bulion wołowy lub Swanson ® bulion wołowy680Orzechy dowolne (posiekane)małe dyni (o, obrane i pokrojone w 1-calowe kawałki (około 4 filiżanki)małe dyni (o, obrane i pokrojone w 1-calowe kawałki (około 4 filiżanki)3largesmarchew, pokroić w 2-calowe kawałki (około 1 1/2 szklanki)marchew, pokroić w 2-calowe kawałki (około 1 1/2 szklanki)2zdanieseler naciowy, pokrojony na 2-calowe kawałki (około 1 1/2 szklanki)seler naciowy, pokrojony na 2-calowe kawałki (około 1 1/2 szklanki)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSwanson ® bulion warzywny (zwykły lub Certyfikowany ekologiczny) lub Swanson® rosół z kurczaka lub bulion z kurczakaSwanson ® bulion warzywny (zwykły lub Certyfikowany ekologiczny) lub Swanson® rosół z kurczaka lub bulion z kurczaka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekane świeże liście rozmarynuposiekane świeże liście rozmarynu3goździkipęczek świeżego szpinaku (okpęczek świeżego szpinaku (ok1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1Cebula hiszpańska pokrojona w ćwiartkiCebula hiszpańska pokrojona w ćwiartki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduża cebula, pokrojona w plasterki (oduża cebula, pokrojona w plasterki (o2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 funta pasternaku, grubo pokrojonego (o1/2 funta pasternaku, grubo pokrojonego (o4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiśrednie słodkie ziemniaki, pokrojone w kostkę (ośrednie słodkie ziemniaki, pokrojone w kostkę (o227Orzechy dowolne (posiekane)rzepa pokrojona w ćwiartki (ok. 1 1/2 szklanki)rzepa pokrojona w ćwiartki (ok. 1 1/2 szklanki)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia83
Magazyn