Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami
Need a dairy free main course? Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Na 6,2 USD za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1362 kalorii, 49g białka, oraz 104g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest idealny do valentin day. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, liście rozmarynu, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami, Czerwone wino-duszone żeberka z warzywami, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka.
Instrukcje
1
Żeberka posmarować mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
żeberka
2
Rozgrzać olej w rondlu 8-litrowym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać żeberka w 2 partiach i gotować, aż będą dobrze rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
4
Wyjąć żeberka z rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać cebulę do rondla i gotować przez 5 protokół. Wymieszać z marchewką, selerem, posiekanym czosnkiem i rozmarynem i gotować przez 3 minuty. Wymieszać bulion wołowy i wino. Powrót żeberka do rondla i podgrzać do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować przez 1 godzinę lub do żeberka są przetargu widłowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy
Rozmaryn
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
żeberka
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Podgrzać bulion warzywny, squash, słodkie ziemniaki, rzepa, pasternak, Hiszpański cebula i ząbki czosnku w rondlu 4-quart na dużym ogniu do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować przez 20 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Warzywny
Całe Ząbki Czosnku
Cebula Hiszpańska
Słodkie Ziemniaki
Warzywa
Pasternak
Rzepa
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Warzywa dobrze osuszyć w durszlaku, rezerwując płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
8
Rozgnieść warzywa z 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
9
W razie potrzeby dodaj dodatkowy płyn do gotowania, aż warzywa uzyskają pożądaną konsystencję.
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.