Czerwona papryka, Fontina i Prosciutto Calzones
Czerwona papryka, Fontina i Prosciutto Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 711 kalorii, 26g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz chèvre, ser fontina, bazylia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szpinak & Prosciutto Calzones, Prosciutto, Fontina i figi Panini, oraz Prosciutto - Fontina Pinwheels dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na lekko posypanej mąką powierzchni podziel ciasto na cztery równe kawałki. Za pomocą lekko mąki wałek do ciasta lub ręce, rolki lub rozciągnąć każdy kawałek do 6-calowej rundy. Jeśli ciasto kurczy się, pozostaw je około 5 minut, a następnie zwiń ponownie.
Kopiec równe porcje fontina w środku rund ciasta. Wierzch równo z papryką, bazylią, prosciutto i kozim serem.
Delikatnie pociągnij połowę ciasta nad nadzieniem, aby uzyskać kształt półksiężyca. Złożyć dolną krawędź ciasta nad górną krawędzią i mocno zacisnąć, aby uszczelnić.
Umyj blaty calzones lekko oliwą z oliwek.
Przełożyć na dużą blachę do pieczenia.
Piec calzones na środkowym stojaku do złotego koloru, 20 do 25 minut (15 do 20 minut w piecu konwekcyjnym).
Ostudzić około 5 minut, a następnie przenieść na talerze.
Uwaga: aby zrobić z wyprzedzeniem, przygotuj się przez krok 3, a następnie zamrozić na blasze do pieczenia. Po zamrożeniu owiń każdą calzone folią aluminiową i przechowuj w zamrażarce do 1 miesiąca.
Piec w 375 przez 30 do 35 protokół, aż rumiane i gotowane przez.