Czekoladowe Kwadraty Cynamonowe
Przepis Czekoladowe Kwadraty Cynamonowe można przygotować w około 40 minut . Z tego przepisu składa się 36 porcji zawierających 120 kalorii , 1 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, masła, białka jaj i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 11% . Podobne przepisy obejmują orzechowo-cynamonowe kwadraty z truflami czekoladowymi , lepkie kwadraty cynamonowe i kwadraty cynamonowe cappuccino .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło, tłuszcz i cukier na jasną i puszystą masę. Wbić jajko i żółtko.
Połącz mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać.
Rozłóż na natłuszczonej blaszce o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia. Ubij białko jaja, aż się spieni; posmaruj ciasto.
Połącz kawałki czekolady, orzechy, cukier i cynamon; posypać ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Vietti Cascinetta Moscato d'Asti z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Vietti Cascinetta Moscato d'Asti
Blady, słoneczny żółty kolor i lekkie frizzante, Moscato d'Asti ma intensywny aromat brzoskwiń, płatków róż i imbiru. Na podniebieniu jest delikatnie słodkie i musujące z umiarkowaną kwasowością, dobrą równowagą, dobrą złożonością i finiszem świeżych moreli. Znakomity jako aperitif, doskonały dodatek do kuchni panazjatyckiej i homarów, a także ciast, deserów na bazie owoców i kremów oraz serów pleśniowych.