Mini Cranberry Panettones
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj Mini Cranberry Panettones. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Ten przepis służy 24 i kosztuje 42 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką sól, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Mini Ciasto Bezowe Żurawinowe, Pulpety Mini Żurawinowe, oraz Mini Serniki Z Piernikiem Żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka 1 1/4 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Dodać do mieszaniny drożdży, mieszając trzepaczką do połączenia. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę.
Połączyć cukier, masło, Skórka, i sól w dużej misce; beat z ciężkich miksera stoisko na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste (o 3 protokół).
Dodać jajka, ubijając do połączenia; ubić w mieszaninie drożdży. Lekko łyżka 4 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Dodaj 4 szklanki mąki do mieszaniny jaj, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 3 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie). Zagnieść w żurawinie i imbirze, aż dobrze się wkomponuje.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
6 filiżanek muffinek pokryć sprayem do gotowania.
Wytnij 6 (5 x 12 cali) pasków pergaminu; umieść papier w kubkach do muffinów, aby rozciągnąć się o 3 cale od góry kubków do muffinów. Ciasto podzielić równomiernie między kubki muffin. Lekko spryskać każdą babeczkę sprayem do gotowania; posypać równomiernie orzechami.
Pozwól wznieść się w ciepłym miejscu (85), wolnym od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Gdy babeczki unoszą się, rozgrzej piekarnik do 37
Po podwojeniu wielkości babeczek, piec w temperaturze 375 przez 25 minut lub do momentu, gdy babeczki będą lekko rumiane.