Żurawina Frangipane Crostata

Żurawina Frangipane Crostata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać żurawina Frangipane Crostatan spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz jajko, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Gruszka i Frangipane Crostata z polewą z octu malinowego, Cranberry Pecan Frangipane Tarta, oraz Crostata gruszkowo-żurawinowa.

Instrukcje

1
Zrobić ciasto: w robocie kuchennym, mąki pulsacyjne i sól do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodaj masło i wir 3 sekundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Mżawka w 1/3 szklanki wody z lodem, pulsując, aż mieszanina zbierze się w Kudłaty piłkę, ale nadal ma kawałki masła pokazano. Formować na dysk, owinąć hermetycznie i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MasłoMasło
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Dodać nadzienie: ubić masło i 1/4 szklanki plus 2 łyżki. cukier w misce z mikserem na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty. Przełącz na niską prędkość, następnie zmiksuj migdały, następnie jajko, następnie mąkę, ekstrakty i sól, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Żurawinę wymieszać, pozostały 1/4 szklanki cukru i 1 łyżkę. woda w średniej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Ciasto zwijamy na mące na 14-calową powierzchnię roboczą. okrąg, obracając ciasto i odkurzając mąką, aby zapobiec przywieraniu. Przyciąć krawędzie, a następnie przenieść na kawałek papieru pergaminowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
7
Rozłóż frangipane na cieście, pozostawiając 3-in. granica. Top frangipane z żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Fold granicy ciasta do góry i na żurawiny, plisowanie ciasta, jak iść (jagody zostaną odkryte w centrum). Naciśnij na plisy do uszczelnienia, a następnie przenieść crostata na pergaminie do obramowanej blachy do pieczenia. Schłodzić 30 minut (w przeciwnym razie ciasto będzie wyciekać).
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Umyj skórkę z myciem jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
JajkoJajko
11
Piec crostata na głęboki złoty kolor, o 45 protokół. Poluzować z patelni łopatką, gdy jest jeszcze gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
12
Przygotować: ciasto, do 1 dnia, schłodzone. Frangipan, do 2 dni, schłodzony hermetycznie; przed użyciem powrócić do temperatury pokojowej. Lub piec crostata 2 dni wcześniej; przechowywać schłodzone, następnie podgrzewać do 350 przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn