Sałatka Żurawinowo-Truskawkowa
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Sałatka żurawinowo-truskawkowa może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 159 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką truskawki, wodę, żurawinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Sałatka Żurawinowo-Truskawkowa-Jícama, Dżem Truskawkowy Żurawinowy, oraz Sałatka z jarmużu żurawinowo-orzechowego z winegretem żurawinowym.
Instrukcje
Proces żurawiny w robocie kuchennym 30 sekund lub aż grubo posiekane, zatrzymując się raz zeskrobać boki.
W średniej misce wymieszać żurawinę, truskawki i cukier.
Wymieszać razem 2 szklanki wrzącej wody i żelatyny w dużej misce, mieszając 2 minuty lub aż żelatyna rozpuszcza. Wymieszać z sokiem i schłodzić 30 minut lub do uzyskania konsystencji białek. Wymieszaj mieszankę żurawiny, ananasa i selera. Mieszanka łyżka do 12 lekko nasmarowane (2/3-cup) formy; pokrycie i schłodzić formy 8 godzin lub do firmy.