Pieczeń wieprzowa z białą fasolą i żurawiną
Pieczeń wieprzowa z białą fasolą i żurawiną to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 13 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 28g białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, szałwię, granatową fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Schab pieczony z białą fasolą, Pieczeń wieprzowa z żurawiną, oraz Pieczony kurczak z kalafiorem i białą fasolą.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; przykryć i odstawić 8 godzin.
Pieczeń wieprzową posypać 1 łyżeczką soli i pieprzu. Natrzeć powierzchnię pieczeni z 4 łyżeczkami mielonej szałwii.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać pieczeń na patelni; gotować przez 15 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Dodaj pokrojone szalotki na patelnię; smażyć 3 protokół lub do miękkości. Powrót pieczeń na patelnię.
Dodać pozostałe 1/2 łyżeczki soli, fasola, 5 szklanki wody, i gałązki szałwii do patelni; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i piec w 350 przez 2 godziny.
Dodać suszone żurawiny na patelni; piec dodatkowe 30 minut lub aż pieczeń będzie miękka.
Usunąć gałązki szałwii; wyrzucić.
Wyjąć pieczeń z patelni; pokroić wieprzowinę 2 widelcami.
Posypać pozostałymi 2 łyżeczkami mielonej szałwii.
Podawać pieczeń z mieszaniną fasoli.