Czekoladowe ciasto z cukinii z lukrem kokosowym

Czekoladowe ciasto z cukinii z lukrem kokosowym
Czekoladowe ciasto z cukinii z lukrem kokosowym wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 15 porcji z 342 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga kokosa, mielonych goździków, cukinii i brązowego cukru. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. 101 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżką wynik 31%, to danie nie jest tak wybitne. Spróbuj Ciasto z cukinii pomarańczowej z marchewką z lukrem z serka kokosowego, Zdrowe czekoladowe ciasto z cukinii z lukrem czekoladowym z awokado, oraz Grecki jogurt czekoladowy ciasto z cukinii z lukrem czekoladowym dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużej misce ubij masło, olej i cukier na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
3
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon i goździki; stopniowo dodawać do ciasta na przemian z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Złożyć cukinię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
CynamonCynamon
CukiniaCukinia
GoździkiGoździki
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Wlać do natłuszczonego 13-calowego. x 9-w. blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec w temperaturze 325° przez 45-50 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić na ruszcie przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
6
W międzyczasie w małej misce połącz składniki lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Rozłóż na ciepłym cieście. Broil 4-6 w. od ognia przez 2-3 minuty lub do złotego koloru. Ochłodzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Czekoladowe ciasto z cukinii w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn