Cytrynowo-Rozmarynowa Focaccia
Przepis cytryna-rozmaryn Focaccian jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Jeśli masz cytrynę, ciasto półksiężycowe, popękany pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Rozmaryn Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia.
Instrukcje
Rozwiń ciasto na nieczystą blachę do pieczenia, uważając, aby nie rozdzielić na kawałki. Delikatnie naciśnij ciasto wzdłuż perforacji, aby uszczelnić. Ułóż plastry cytryny równomiernie na cieście.
Posypać równomiernie liśćmi rozmarynu i 3 kolejnymi składnikami; lekko zalać sprayem do gotowania.
Umieść na Dolnym stojaku w piekarniku i piec w temperaturze 375 przez 14 minut lub do momentu, gdy krawędzie będą złote.
Pokroić na 8 równych porcji.
Focaccia (foh-KAH-chee-ah) to płaski, lekko podniesiony chleb, który jest szczególnie popularny w nadmorskich regionach Włoch, gdzie wilgotne powietrze zapobiega pełnemu wyrastaniu tradycyjnego ciasta drożdżowego.