Cytrynowa Panna Cotta z sosem malinowym
Cytrynowa Panna Cotta z sosem malinowym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 84 grosze za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako niedrogi deser. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Cytrynowa Panna Cotta Z Malinowym Coulis, Panna Cotta Z Sosem Malinowym, oraz Panna Cotta z sosem Malinowo-pomarańczowym.
Instrukcje
Aby przygotować panna cotta, posypać żelatynę na 1 szklankę mleka; odstawić 1 minutę.
Połączyć pozostałe 1 3/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru, Skórka, i fasola wanilii w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać mieszaninę żelatyny do mieszaniny mleka; mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wyrzucić skórkę i fasolę wanilii. Super.
Podzielić mieszaninę równomiernie między 8 (6-uncji) kubki kremu pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Aby przygotować sos, przecisnąć maliny przez sito nad miską; wyrzucić nasiona.
Połącz 1 łyżkę cukru i skrobię kukurydzianą w rondlu; mieszaj do wymieszania. Wymieszać z malinami i galaretką; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Super.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdym kubku budyniu; Odwróć budyń na każdy z 8 talerzy. Łyżka 2 łyżki sosu wokół każdej porcji.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Ruby red o aromacie i smaku czerwonych wiśni, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu. Najlepiej z pizzą, makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi, mięsnymi grzybami, pieczonym kurczakiem lub grillowanym mięsem.Mieszanka: 75% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 5% Malvasia