Curry Z Zieloną Soczewicą

Curry Z Zieloną Soczewicą
Zielone Curry z soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 334 kalorie, 17g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, jarmuż, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), oraz Curry Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć imbir, czosnek, kolendra i mielony kminek. Wymieszać w 1/4 szklanki wody, aby uzyskać pastę. Na małej patelni, rozgrzać olej, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj nasiona kminku i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 sekund, aż skwierczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4
Dodaj pastę przyprawy i niech gotować, aż większość płynu wyparowała, o 2 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować do zgęstnienia, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
5
W rondlu połącz soczewicę z kurkumą i 5 szklankami wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i dusić na małym ogniu przez 20 minut, aż soczewica są ledwo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać fasolkę szparagową, jarmuż, marchew, trzy czwarte kolendry i cayenne i doprawić solą. Gotować, aż soczewica i warzywa będą miękkie, 15 protokół. Zeskrobać pastę przyprawową i pozostałą kolendrę. Dusić przez 5 minut, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
SoczewicaSoczewica
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
JarmużJarmuż
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Laurenz V Singing Gruner Veltliner. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Laurenz V Singing Gruner Veltliner
Laurenz V Singing Gruner Veltliner
Bardzo atrakcyjny owocowy bukiet daje aromaty jabłkowe, brzoskwiniowe i cytrusowe wraz z typową pikantnością Veltlinera i odrobiną białego pieprzu. Miękkie i soczyste podniebienie jest wspierane przez delikatną kwasowość. Śpiewa na podniebieniu!
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn