Curry Z Mieszanych Warzyw (Sayur Kari)
Przepis curry z warzywami mieszanymi (Sayur Kari) jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz grzyby shiitake, galangal, thai chiles i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kari (Żółta) Pasta Curry (Nam Phrik Kaeng Kari) Z " Simple Thai Food, Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai), oraz Kari Ikan (malezyjskie Curry rybne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj szalotki i czosnek na patelnię i gotować przez 3 minuty lub aż pachnące, często mieszając.
Dodaj trawę cytrynową, red Thai chiles, imbir, i galangal na patelnię; gotować 3 protokół, często mieszając.
Dodać curry na patelnię; gotować 2 minuty, często mieszając.
Dodać mleko kokosowe i pozostałe składniki na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Odkryć i dusić 10 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wyrzucić liście limonki.