Curry Quinoa Sałatka z ogórkiem-mięta Raita
Przepis Curry Quinoa Sałatka z ogórkowo-miętowym Raita może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać zieloną cebulę, miętę, madras curry w proszku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry Quinoa Sałatka z ogórkiem-mięta Raita, Schłodzona Curry zupa ogórkowa z komosą cytrynowo-miętową, oraz Szaszłyki z indyka curry z ogórkiem Raita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać curry i czosnek na patelnię; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj quinoa i 2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować 16 minut lub do miękkości.
Zdjąć z ognia; wymieszać z solą. Całkowicie fajne.
Dodaj mango i następne 4 składniki do schłodzonej quinoa; wrzucić delikatnie.
Połącz ogórek, miętę i jogurt w małej misce; dobrze wymieszaj. Szpinak podzielić równomiernie pomiędzy 6 talerzy, a każdą porcję dodać około 3/4 szklanki mieszanki quinoa i około 2 łyżki raita.