Crostini z Tapenadą z tuńczyka
Crostini z Tapenadą z tuńczyka to śródziemnomorski przepis, który serwuje 36. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pastę anchois, pietruszka, oliwki kalamatan i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 27 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Spróbuj Crostini z Tapenadą z tuńczyka, Tapenada z Crostini, oraz Crostini Z Tapenadą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Odcedzić wszystko oprócz łyżki oliwy z oliwek z tuńczyka, a następnie płatki ryby do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodać pastę anchois, tymianek, natkę pietruszki, skórkę z cytryny i czosnek i pulsować kilka razy.
Dodaj sok z cytryny, 3 łyżki oliwy z oliwek i mascarpone i proces aż prawie gładka.
Dodaj oliwki, kapary, sól, i pieprz i pulse tylko włączenie.
Przenieść mieszaninę do miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
W międzyczasie podgrzej grill gazowy lub węglowy lub rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Pieczywo lekko posmarować z jednej strony oliwą z oliwek. Grilluj crostini z obu stron, aż lekko rumiane lub ułóż chleb na patelni i piec przez 6 do 8 protokół. Pozostawić do ostygnięcia.
Na każdym toście wymieszać tapenadę, posypać natką pietruszki i podawać.