Creme Brulee
Creme Brulee jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ten deser ma 534 kalorie, 5G białka, oraz 48g tłuszczu na porcję. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 35 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, żółtka jaj, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy obejmują Biała czekolada Creme Brulee z truskawką {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, garnki de Creme, oraz Creme de Marrons Chestnut Crème Brûlée.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie łopatek wymieszać jajko, żółtka i 1/2 szklanki cukru na małej prędkości, aż do połączenia. W międzyczasie sparz śmietanę w małym rondlu, aż będzie bardzo gorąca w dotyku, ale nie gotowana. Z mikserem na małej prędkości, powoli dodać śmietanę do jaj.
Dodaj likier waniliowy i pomarańczowy i wlej do 6-8-uncjowych ramekinów, aż będą prawie pełne.
Umieść ramekins na patelni do pieczenia i ostrożnie wlej wrzącą wodę do patelni, aby przejść do połowy boków ramekinsów.
Piec przez 35 do 40 minut, aż krem zostanie ustawiony po delikatnym wstrząśnięciu.
Usuń kremy z łaźni wodnej, ostudź do temperatury pokojowej i przechowuj w lodówce, aż staną się twarde.
Aby podać, rozłóż 1 łyżkę cukru równomiernie na wierzchu każdego ramekina i podgrzej palnikiem kuchennym, aż cukier równomiernie się karmelizuje. Pozostaw na minutę w temperaturze pokojowej, aż karmelizowany cukier stwardnieje.