Cornish Hen Under a Brick
Cornish Hen Under a Brick is a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 798 kalorii, 51g białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 35% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka pietruszki, oliwy z oliwek, cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać cytrynę można śledzić to danie główne z Ciastka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ceglane Kury Kornwalijskie, Brick-Grilled Cornish Kury, oraz Ceglany Kurczak podobnych receptur.
Instrukcje
Używając nożyc kuchennych, przeciąć po obu stronach kręgosłupa kury; usunąć kręgosłup i wyrzucić. Ostrym nożem rozdzielić kurę na pół przez kość piersiową. Opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Odłóż na bok.
Zetrzyj skórkę z cytryny i umieść skórkę w małej misce.
Dodać pietruszkę, przyprawę do steków i czosnek; dobrze wymieszać. Poluzuj skórę kurczaka i pocieraj przyprawy pod i na skórze.
Połówki kur posmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Pozostałą oliwę z oliwek podgrzać w dużej patelni ovenproof na średnim ogniu.
Połówki kur umieścić na patelni, Skórka do góry. Gotować, aż dobrze rumiane, około 5 minut. Odwróć połówki kur.
Umieść 1-2 czyste, owinięte folią cegły na wierzchu połówek kur.
Piec przez 25 minut lub aż termometr mięsa odczyta 180°.