Collard Greens z Guanciale i Chiles

Collard Greens z Guanciale i Chiles
Przepis Collard Greens z Guanciale i Chiles jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników Południowej żywności. Ta przystawka ma 501 kalorii, 13g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.59 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, guanciale, zielenie collard i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gotuj książkę: Collard Greens z Poblano Chiles i Chorizo, Perfect Southern Greens (Jarmuż, Buraki, Warzywa Kapustne, Musztarda), oraz Duszone warzywa Collard, musztarda i czerwony szwajcarski Chard.

Instrukcje

1
Przynieś guanciale i 3 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu, a następnie gotuj na szybkim wolnym ogniu 10 minut (5 minut, jeśli używasz boczku), aby uzyskać tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
BoczekBoczek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić, rezerwując 2 szklanki wody. Blot guanciale dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
WodaWoda
3
Gotować Collard zieleni delikatnie w dużym garnku wypełnione trzy czwarte pełne wody do miękkości, 18 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedzić, spłukać zimną wodą i ponownie odcedzić. Grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Czosnek ugotować w oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż skwierczy, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać guanciale; gotować 2 minuty, a następnie przenieść czosnek do ręczników papierowych. Kontynuuj gotowanie guanciale, mieszając często z długą łyżką (może rozprysk), aż ostry, 6 do 10 minut. Łyżką szczelinową przełożyć na ręczniki papierowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Break Arbol chile na pół, dodać do oleju na patelni, i tosty aż dmuchane, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
TostyTosty
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodajemy zieleninę, czosnek, sól i pieprz i mieszamy aż do powleczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
ZieloniZieloni
9
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania i gotuj na średnim ogniu, aż większość płynu odparuje, ale warzywa są nadal soczyste, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
10
Wymieszaj guanciale. Łyżka zieleni do naczynia i rozrzucić kalabryjskie chiles na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
Papryka ChiliPapryka Chili
ZieloniZieloni
11
* Znajdź guanciale i kalabryjskie chiles na amazon.com albo z włoskich delikatesów lub sklepikarza.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
Papryka ChiliPapryka Chili

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Purple Star Ancient Lakes Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Purple Star Ancient Lakes Riesling
Purple Star Ancient Lakes Riesling
Aromaty moreli i białych brzoskwiń przenoszą się przez słodkie podniebienie środkowe ze smakami suszonej moreli, owoców pestkowych i miodu. Zrównoważony na finiszu z naturalną kwasowością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn