Cielęcina z musem jabłkowym i polentą: Vitello con Mele
Cielęcina z musem jabłkowym i polentą: Vitello con Mele wymaga około 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 1403 kalorii, 84g białka, oraz 74g tłuszczu każdy. Za 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka piersi cielęcej, polenty, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, który jest solidny. Spezzatino di vitello con piselli (gulasz cielęcy z groszkiem), Duszona pierś Cielęca z cebulą i ziołami: Petto di Vitello con Cipolline e Mentuccia, oraz Roladki cielęce w sosie pomidorowym - - - Braciole di Vitello są bardzo podobne do tego przepisu.
Dodaj cynamon, czerwone Wino i wywar z kurczaka i zeskrob dno garnka drewnianą łyżką, aby usunąć zrumienione kawałki. Dopraw solą i pieprzem, zagotuj, dodaj pierś cielęcą, gotuj na wolnym ogniu i gotuj przez 2 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Wyjmij mięso i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Gdy płyn do duszenia ostygnie na 10 do 15 minut, umieść w blenderze lub robocie kuchennym i puree. Pokrój mięso i podawaj z przecierem polanym i polentą z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
W dużym rondlu z grubym dnem rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodaj wszystkie części kurczaka i zrumień, mieszając, aby uniknąć przypalenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
12
Usuń kurczaka i odłóż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
13
Dodaj marchewki, cebulę i seler do garnka i gotuj, aż będą miękkie i zrumienione. Włóż kurczaka do garnka i dodaj 3 litry wody, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszaj drewnianą łyżką, aby usunąć z dna patelni zrumienione kawałki kurczaka i warzyw. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, około 2 godzin, od czasu do czasu usuwając nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
14
Zdejmij z ognia, odcedź i dociśnij ciała stałe dnem kadzi, aby wydobyć wszystkie płyny. Wymieszaj wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstaw na bok. Przechowywać w lodówce w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona Kawa
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
15
W 3-litrowym rondlu podgrzej wodę i sól do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
16
Skrop polentą cienkim strumieniem, ciągle ubijając, aż cała polenta zostanie włączona i mieszanina zacznie gęstnieć. Przełącz na drewnianą łyżkę, zdejmij ogień i kontynuuj mieszanie, aż będzie gęsta jak pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok