Ciasto Truskawkowe
Ciasto Truskawkowe ciasto może być tylko deser szukasz. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 444 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. 142 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ciasto waniliowe mix, bułki ciasto ciasto, truskawki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest idealny do Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Scratch Strawberry Layer Cake With Strawberry Cream Cheese Lukier, oraz Białe ciasto z nadzieniem truskawkowym i lukrem truskawkowo-waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj płytkę ciasta sprayem do gotowania. Dodać ciasto; wlać do talerza ciasta, aż trzy czwarte pełne.
Piec, aż Ustaw na brzegach, ale lekko chwieje się w środku, 20 do 25 protokół.
W międzyczasie wykonaj nadzienie truskawkowe: do miski Wrzuć truskawki, cukier granulowany i sól.
Rozwiń 1 kawałek ciasta na desce do krojenia lekko posypanej mąką.
Pokroić nożem w paski o szerokości od 1 do 1 1/4 cala. Odstawić.
Rozwiń pozostały kawałek ciasta.
Wytnij trzy paski o szerokości 1 cala od środka rundy i naciśnij paski razem, od końca do końca, tworząc jeden długi pasek. (Zostanie to wykorzystane do obręczy piecrust.)
Częściowo upieczone ciasto przełożyć do stelaża; lekko ostudzić.
Odcedzić mieszaninę truskawek i łyżką na ciasto, naciskając jagody do góry, aby utrzymać je na miejscu. Zwiększ temperaturę piekarnika do 450 stopni F.
Ułóż połowę pasków ciasta w równoległych rzędach nad truskawkami, w odległości około 1 cala, używając krótszych pasków na końcach.
Złóż co drugi pasek do połowy.
Ułóż jeden z pozostałych pasków na środku ciasta, prostopadle do innych. Rozłóż paski nad prostopadłym. Powtórz, naprzemiennie paski złożyć do tyłu, aby utworzyć top kraty. Przyciąć zwis.
Zasłoń długi pasek ciasta ciasto wokół krawędzi płyty, na szczycie kraty kończy. Przyciąć w razie potrzeby i docisnąć końce razem. Włóż krawędź ciasta pod siebie, a następnie zagniataj dekoracyjnie palcami.
Posypać skórkę kratki grubym cukrem i powrócić ciasto do piekarnika.
Piec, aż skorupa jest złoty, 10 do 15 więcej minut. (Przykryj obręcz ciasta folią aluminiową, jeśli zbyt szybko się zarumieni.)
Podawać z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną.