Ciasto karmelowe Nugat II
Karmelowe ciasto Nugatowe II może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserowego. Ten przepis zawiera 12 porcji z 402 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Za 60 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 3 fanów. Jeśli masz pod ręką białka jaj, ekstrakt z wanillanu, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką wynik 15%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Karmelowy Nugat Candy, Nutty Nugat Caramel Bites, oraz Crunchy Peanut Caramel Nugat Candy Bar.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Smar i mąka dwa 8-calowe okrągłe formy do ciasta.
Przesiej mąkę do ciasta i połącz z proszkiem do pieczenia i solą. Odłóż mieszaninę na bok.
Z mikserem elektrycznym ubij tłuszcz, cukier i wanilię na puszystą masę.
Dodaj mieszankę mąki i mleko na przemian do mieszanki do skracania.
Ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż białka w mąkę, a następnie złóż posiekane batoniki.
Wlej ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 20 minut.
Pozwól ciastom ostygnąć na patelniach przez 10 minut, a następnie wyjmij z patelni.
W razie potrzeby skrop roztopionym karmelem.