Ciasto Karmelowe

Ciasto Karmelowe
Ciasto karmelowe wymaga ok. 2 godziny od początku do końca. Na 46 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 385 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam poważne jedzenie. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy to Tort karmelowy z lukrem karmelowym, Karmelowe ciasto jogurtowe z lukrem karmelowym, oraz Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura.

Instrukcje

1
Zrobić ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. tłuszcz i mąka dwa okrągłe 9 przez 2-calowe patelnie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wlej około łyżki mąki do każdej z patelni i zwiń ją, dotykając, aż boki i dno zostaną całkowicie pokryte cienką warstwą mąki. Przechylić Patelnie i wyjąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
3
W dużej misce dokładnie wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
4
W oddzielnej dużej misce, ubić masło z mikserem elektrycznym, aż kremowy, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodaj cukier w miarach 1/2 szklanki, ubijając około 15 sekund po każdym dodaniu i skrobając boki miski, jeśli to konieczne, aż mieszanina rozjaśni się w kolorze i stanie się puszysta, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Dodać jajka i żółtka, po jednym na raz, i wanilię, ubijając przez 15 sekund po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
JajkoJajko
7
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła w trzecich, na przemian z dodatkami mleka. Aby uniknąć nadmiernego mieszania ciasta, mieszaj delikatnie drewnianą łyżką lub gumową szpatułką po każdym dodaniu, aż składnik zostanie po prostu włączony. Beat aż wszystkie składniki zostały włączone, a następnie tylko kilka pociągnięć dalej. Podzielić ciasto między patelnie ciasto i rozprowadzić szczyty równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
8
Piec, aż ciasto tester lub wykałaczka wyłoni czyste, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjmij z piekarnika i pozwól ciastom ostygnąć w patelniach na stojaku przez 10 minut, a następnie przesuń cienki nóż do parkowania wokół krawędzi patelni i odwróć ciasta. Obróć każde ciasto ponownie, aby jego zaokrąglony wierzch był zwrócony w górę i całkowicie schłodzić ciasto na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
1
Wlać mleko i 3 szklanki cukru do dużego, głębokiego, grubego dna garnka na średnim ogniu, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
2
Dodać masło i sól, ubijając od czasu do czasu, aż masło się rozpuści. Gdy mieszanina po prostu simmers, odciąć ogień, ale zachować nad ciepłym palniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Do rondla wlać pozostały 1 szklankę cukru. Gotuj cukier na średnim ogniu, aż stanie się syropem, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, gdy zacznie brązowieć, aż syrop cukrowy będzie równomiernie bursztynowy, od 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wlej syrop do ciepłej mieszanki mlecznej, będąc bardzo ostrożnym, ponieważ karmel będzie bąbelkować i rozpylać, gdy uderzy w gorące mleko. Włącz ciepło pod garnkiem do wysokiego i delikatnie ubijając, aż cały syrop całkowicie rozpuści się w mieszance mleka, kontynuuj gotowanie do etapu miękkich kulek, około 114°; może to potrwać od 8 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
SyropSyrop
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
5
Pokroić ogień pod karmelem i delikatnie ubić wanilią i sodą oczyszczoną. Łyżkę zanurzyć w karmelu i pozostawić do ostygnięcia do smaku. Doprawić karmel do smaku solą i wlać do miski miksera stojącego (lub użyć elektrycznego miksera ręcznego i dużej miski). Beat na niskiej prędkości, jak ostygnie, 15 do 20 minut, w zależności od temperatury w kuchni, aż lukier jest kremowy i gruby (między 100 ° F I 105 ° F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
KarmelKarmel
WaniliaWanilia
LukierLukier
SólSól
świeżo Posiekany Ser Cheddarświeżo Posiekany Ser Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Wyjmij miskę ze stojaka miksera i pozostaw do ostygnięcia przez 5 do 10 minut, aż lukier wyniesie między 95 ° F A 37° - powinien spaść z szpatułki na wstążce, która pozostaje widoczna na powierzchni lukru przez 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Ułóż pierwszą warstwę ciasta na stojaku ustawionym na blasze wyłożonej woskowanym papierem. Miej elektryczny mikser ręczny i gorącą wodę w pobliżu, aby wymieszać łyżeczkę lub dwie z lukrem, jeśli stanie się zbyt gęsty, aby się rozprzestrzenić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
LukierLukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
8
Wlać tyle lukru na ciasto, aby pokryć wierzch warstwą o grubości około ¼ cala (jeśli kapie na krawędzi w miejscach, to dobrze; jest to wczesny test, czy to będzie ustawić w miejscu, czy nie).
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9
Top pierwszy tort z drugą warstwą ciasta i wlać resztę lukru etapami na wierzchu ciasta, pozwalając mu spływać po bokach i za pomocą lukru szpatułki do prowadzenia lukru wokół ciasta, jak to kapie, aż całe ciasto jest pokryte, dla tradycyjnego, klasycznego wyglądu. (Jeśli wolisz dramatyczny wygląd warstw ciasta zaglądających zza zasłony z lukru kapie, zdecydowanie wybierz tę trasę!) Jeśli chcesz ponownie użyć lukru, który przelewa się na patelnię, po prostu przesuń ciasto na stojaku tymczasowo, zeskrobaj lukier z woskowanego papieru za pomocą szpatułki i zwróć go do miski, wymień stojak na patelnię i kontynuuj lodowanie ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż JędrnychDo 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
LukierLukier
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
SzpatułkaSzpatułka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
10
Po ustawieniu lukru, za pomocą dwóch szpatułek ostrożnie przenieś ciasto z stojaka na stojak na ciasto i odstaw w temperaturze pokojowej pod kopułą ciasta, aż będzie gotowe do podania. Przechowywać w lodówce tylko wtedy, gdy planujesz przechowywać ciasto dłużej niż 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn