Ciasto kakaowo-bezowe babci
Ciasto kakaowo-bezowe babci jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 1163 kalorii, 20g białka, oraz 64G tłuszczu. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, pie shell, vanillan extract, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 33 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe babci bezy, Kakaowo-Kawowe Pocałunki Bezowe, oraz Ciasteczka Kakaowo-Migdałowe Bezowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C.)
W dużym rondlu lub podwójnym kotle połączyć mąkę, kakao w proszku, 1 szklankę cukru i sól.
Dobrze wymieszać, następnie wymieszać z mlekiem i żółtkami.
Ubij, aż wszystkie składniki zostaną dokładnie połączone. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Wyjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Wlać mieszaninę do skorupy pieczonego ciasta.
W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubić białka do uzyskania piany. Stopniowo dodawaj 1/4 szklanki cukru i wanilii, kontynuując bicie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Rozłóż bezę na cieście, całkowicie pokrywając.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 8 do 10 minut, lub do góry jest lekko rumiane.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia przed podaniem.