Ciasto Jagodowo-Imbirowe
Berry imbir Pie może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,02 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jajko, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Berry-Ginger Mess, Koktajl Z Jagód Imbirowych, oraz Tarta jagodowa z kremem imbirowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. doprowadzić 1 piecrust do temperatury pokojowej.
Rozwałkuj i dopasuj do 9-calowego talerza ciasta, pozwalając nadmiar wisieć. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią.
Umieść talerz ciasta na blasze do pieczenia.
Wrzuć jagody do miski z tapioką, cukrem, solą i imbirem.
Przenieść do Pie shell. Owoce z masłem.
Wyjmij drugie kółko ciasta z lodówki i rozwałkuj (lub rozwiń zapakowane ciasto).
Wytnij kilka szczelin w skorupie ostrym nożem do parkowania, aby odpowietrzyć ciasto.
Ubić jajko z 2 łyżeczkami. woda; pędzel na krawędzi skorupy pie.
Połóż krążek ciasta na nadzieniu. Naciśnij krawędzie razem i przyciąć nadmiar, pozostawiając 1 cal wisi nad.
Rozwałkuj krawędź ciasta pod siebie; zagniataj.
Wierzch skórki umyć jajkiem; w razie potrzeby posypać cukrem.
Piec ciasto przez 10 minut. Niższa temperatura piekarnika do 177°; piec przez 45 do 50 minut. Fajne ciasto na stojaku przez 1 godzinę.