Ciasto Dyniowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Jeśli 62 grosze za porcję spada w budżecie, ciasto z dyni może być spektakularne Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz masło, żółtko jaja, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Pumpkin Pie Cinnamon Roll Cups.
Instrukcje
Umieść pierwsze 5 składników skórki (przez olej roślinny) w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze; pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Dodać żółtko i 1 łyżkę wody. Pulsuj, aż ciasto zacznie się zlepiać (w razie potrzeby dodaj więcej wody). Obrócić ciasto na duży kawałek folii i nacisnąć na duży, płaski dysk. Owinąć szczelnie; przechowywać w lodówce 30 minut (lub do 2 dni).
Co najmniej 20 minut przed pieczeniem umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 40
Ciasto układamy na czystym ręczniku lekko posypanym mąką.
Przejdź na nabój 12-13 cali.
Przenieś do 9-calowego szklanego naczynia do ciasta rozpylonego sprayem do gotowania. Naciśnij ciasto na boki i dno naczynia.
Przyciąć wszystkie, ale 1 cal zwisającego ciasta. Obróć krawędź pod; użyj palców do zaciskania. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Piec przez 10 minut, a następnie wyjąć z piekarnika. Nakłuć dno i boki skorupy widelcem.
Piec 5 do 8 minut dłużej, aż powierzchnia jest sucha, ale nie rumiane. Cool on wire rack. Umieść stojak na najniższej półce w piekarniku; zmniejsz temperaturę do 35
Wymieszać składniki wypełniające w dużej misce, aż będą gładkie; wlać do skorupy. Ostrożnie zwrócić ciasto do piekarnika i piec przez 45 do 55 minut, lub do środka jest firma.
Przenieść ciasto do stojaka drucianego do ostygnięcia.