Ciasto Czekoladowo-Maślane
Ciasto czekoladowo-maślane wymaga ok. 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten deser ma 272 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 71 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, maślankę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym, oraz Bumpy Cake (Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i krówką czekoladową) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło i mąka 12 przez 18 przez 1 1/2-calowy arkusz patelni.
W średniej misce przesiać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek, masło i cukry śmietanę z dużą prędkością do światła, około 5 minut.
Dodać jajka i wanilię i dobrze wymieszać.
Połączyć maślankę, śmietanę i kawę. Przy małej prędkości dodawać mieszankę mąki i mieszankę maślanki na przemian w trzecich, zaczynając od mieszanki maślanki, a kończąc na mieszance mąki.
Wymieszać ciasto tylko do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanej blachy, wygładzić wierzch łopatką i piec w środku piekarnika przez 25 do 30 minut, lub aż wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić do temperatury pokojowej przed lukier.
6 bardzo dużych białek w temperaturze pokojowej
1/4 łyżeczki śmietany tatarskiej
1 1/4 funta (5 patyczków) niesolonego masła, w temperaturze pokojowej
2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii
3 łyżki Triple Sec lub innego likieru pomarańczowego
1 łyżka stołowa pomarańczowy barwnik spożywczy
Połączyć cukier z 2/3 szklanki wody w rondlu o średnim ciężkim dnie i, bez mieszania, doprowadzić do wrzenia. Przykryć rondel i pozostawić do wrzenia, aż cukier się rozpuści. Odkryj i kontynuuj gotowanie, aż mieszanina osiągnie 240 stopni F na termometrze cukierkowym.
Wlać syrop do żaroodpornej miarki.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki umieścić białka i śmietanę z kamienia nazębnego i ubijać na dużej prędkości, aż jajka utworzą sztywne szczyty. Mieszając z dużą prędkością, powoli wlewaj syrop do białek. Kontynuuj bicie z dużą prędkością, aż mieszanina będzie absolutnie w temperaturze pokojowej, około 10 do 15 minut.
Mikser na średniej prędkości, dodać masło, 1 łyżkę na raz, a następnie dodać wanilię i Likier. (Jeśli mieszanina stanie się ciekła, beza była zbyt ciepła, a masło stopiło się. Chill lekko i pokonać ponownie.)
Dodaj barwnik spożywczy i połącz.