Ciasto Czekoladowe Z Truflami

Ciasto Czekoladowe Z Truflami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta czekoladowego z truflami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1015 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje $2.78 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz masło, brandy, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Tort z truflami i krówkami z białej czekolady, Ciasto czekoladowe z lukrem Ganache i czekoladowymi truflami pisanki, oraz Tort Czekoladowo-Truflowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Masło dwa 15-na-12-calowe galaretki roll Patelnie i linii DNA z pergaminem. W średnim rondlu rozpuść 6 uncji posiekanej czekolady z masłem i wanilią na bardzo małym ogniu, delikatnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wyjmij mieszaninę czekolady z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
4
W małym rondlu połącz kakao z wodą i doprowadz do wrzenia, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Niech ostygnie lekko, a następnie ubić mieszaninę do roztopionej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Wlać do crme frache.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić całe jajka, żółtka i oba cukry na średniej prędkości, aż bledną i puszystą, około 5 minut. Beat w mieszaninie czekolady. W średniej misce mąkę ubić z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i solą i przełożyć do przesiewacza lub sitka. Przesiać suche składniki i złożyć do ciasta ciasto z dużą łopatką, aż w pełni włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
PrzesiewaczPrzesiewacz
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Rozprowadzić ciasto równomiernie między przygotowanymi patelniami i posypać pozostałymi 4 uncjami posiekanej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Piec ciasta w dolnej i środkowej trzeciej części piekarnika przez 25 do 30 minut, aż centra wiosna z powrotem, gdy lekko naciśnięty; przesuń patelnie w połowie pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Niech ciasto ostygnie całkowicie w patelniach.
11
W średniej misce ustawionej na średnim rondlu z gotującą się wodą rozpuść białą czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Zdjąć z ognia.
13
Wylać wodę z rondla i wytrzeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
14
Dodać śmietanę i masło do rondla i podgrzewać, aż masło się rozpuści i pojawią się małe bąbelki na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
15
Gorącą śmietanę ubić do białej czekolady. Ustaw miskę w chłodnym miejscu, aż ganache będzie wystarczająco mocny, aby utrzymać swój kształt, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
W średnim rondlu podgrzej krem, aż na brzegach pojawią się małe bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
17
Pokrojoną czekoladę włóż do żaroodpornej miski i polej gorącą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Odstawić na 2 do 3 minut, aż czekolada się rozpuści, a następnie ubijać, aż będzie gładka. Ustaw miskę w chłodnym miejscu, aż ganache będzie wystarczająco mocny, aby utrzymać swój kształt, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
19
W średnim rondlu roztopić czekoladę na bardzo małym ogniu, często mieszając. W małym rondlu ubijamy granulowany cukier, syrop kukurydziany, kakao i wodę i doprowadzamy do wrzenia, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
20
Zdjąć z ognia i ubić w brandy i roztopionej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
21
Ostudzić całkowicie, około 30 minut.
22
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę z drutu, ubij masło ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
23
Dodaj schłodzoną mieszaninę czekolady. Przy niskiej prędkości, wbić cukier cukierników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
24
Wytnij tekturowy prostokąt o wymiarach 5 na 11 cali.
25
Umieść arkusz pergaminu lub papieru woskowego na każdym torcie i top z płaskim arkuszem ciastek lub deską do krojenia. Odwróć ciasta i usuń Patelnie. Trzymając dołączony papier, przycinaj każdy tort do nawet prostokąta 15 na 11 cali,a następnie pokrój każdy tort w trzy prostokąty 5 na 11 cali; będziesz miał prostokąty 6.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
26
Łyżka mała łyżka polewy czekoladowej na tekturowym prostokącie i przenieść jeden prostokąt ciasto do niego; odkleić papier. To będzie baza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cukierkowa Moneta1 Czerwona Cukierkowa Moneta
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
27
Połowę ganaszu z białej czekolady rozłóż na podstawie i na wierzchu z innym prostokątem ciasta; Odklej papier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
28
Połówkę gorzkiej czekolady rozprowadzić na cieście i polać kolejną warstwą ciasta, odrywając pergamin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
29
Rozprowadzić z 1 1/4 szklanki polewy czekoladowej. Powtórz z 2 kolejnymi warstwami, odrywając pergamin z prostokątów ciasta i rozprowadzając je pozostałym ganache z białej czekolady i ganache z ciemnej czekolady. Zachowaj boki nawet podczas budowania ciasta, wygładzając je metalową łopatką do ciasta. Top z końcowego prostokąta ciasto i obrać pergamin. Płaszcz boki i górnej części ciasta z gładką warstwą lukier czekoladowy; krótko przechowywać w lodówce, aby ustawić lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cukierkowa Moneta1 Czerwona Cukierkowa Moneta
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
30
Rozłóż pozostały lukier na torcie i udekoruj wiórkami czekoladowymi. Ostrożnie przełożyć ciasto (na tekturowej podstawie) na talerz i przechowywać w lodówce, aż będzie twarde. Używając gorącego noża, pokrój ciasto na plastry na zimno i pozwól osiągnąć temperaturę pokojową przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Składniki

2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym113Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana283Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana283Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, drobno posiekanasłodko-gorzka czekolada, drobno posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySłodko-gorzkie wiórki z białej czekolady, do dekoracjiSłodko-gorzkie wiórki z białej czekolady, do dekoracji1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier cukierniczy przesianycukier cukierniczy przesiany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 opakowanie (3 uncje) połówek orzechów pekan1 opakowanie (3 uncje) połówek orzechów pekan170Orzechy dowolne (posiekane)2/3 szklanki crème fraîche2/3 szklanki crème fraîche3largesżółtka jajżółtka jaj3largesjajajaja2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania3(zima)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych454Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone1stickmasło niesolonemasło niesolone2(zima)masło niesolonemasło niesolone796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku6(zima)niesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej454Orzechy dowolne (posiekane)biała czekolada, posiekanabiała czekolada, posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn