Ciasto czekoladowe z polewą czekoladowo-pomarańczową

Ciasto czekoladowe z polewą czekoladowo-pomarańczową
Ciasto czekoladowe z polewą czekoladowo-pomarańczową może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 396 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka soli, oleju roślinnego, sody oczyszczonej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowe z polewą czekoladowo-pomarańczową, Zwariowane ciasto czekoladowo-pomarańczowe z lukrem pomarańczowym, oraz Ciasto czekoladowe z łatwym lukrem pomarańczowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 9-calową średnicę patelni do ciasta z 2-calowymi bokami z nieprzywierającym sprayem. Przesiać mąkę uniwersalną, cukier, mąkę pełnoziarnistą, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Dodaj 3 / 4 szklanki wody, oleju, koncentratu soku, wanilii i octu i ubijaj, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
OcetOcet
SokSok
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Transferbatter na gotową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec ciasto, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 35 minut.Fajne ciasto na patelni na stojaku. Starannie pokrojone boki patelni i okazują ciasto na półmisek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Umieść posiekaną słodko-gorzką czekoladę w średniej metalowej misce. Ustaw rondel bowlover z ledwo gotującej się wody.Stale mieszaj, aż czekolada się roztopi i będzie gładka. Ostrożnie przenieść miskę towork powierzchni. Chłodna rozpuszczona czekolada do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać "masło" wdużej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać puder, 1 łyżkę koncentratu soku, wanilię i sól; ubić, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
SokSok
SólSól
4
Dodać2 łyżki koncentratu soku; beatuntil mieszane. Ubić w nektarze z agawy, thenchocolate.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgawaAgawa
SokSok
5
Odstawić na 10 minut. Frost top i boki ciasta. DO AHEAD: ciasto może być do 8 godzin do przodu. Przykryć cakedome i przechowywać w temperaturze pokojowej.
6
* Zwana również mąką pełnoziarnistą; dostępna w niektórych supermarketach i w większości sklepów z naturalną żywnością.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Ciasta PełnoziarnistegoMąka Z Ciasta Pełnoziarnistego
7
** Naturalny słodzik z soczystych roślin sapof agawy; sprzedawany w niektórych supermarketach i sklepach z naturalną żywnością.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodzik NierafinowanySłodzik Nierafinowany
AgawaAgawa
1
Lukier firmy sięszybko, więc rozłożyć go na torcie krótko po tym, jak go zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn