Grillowane plantany z Mojo
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Grillowane plantany z Mojo może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z limonki, oliwy z oliwek, nasion kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe Mojo z Plantanami, Grillowany Schab z pomarszczonymi ziemniakami, Mojo Verde i Mojo Picón, oraz Grillowany stek z miętowo-Kolendrową Mojo i grillowaną marchewką i pasternakiem.
Instrukcje
Toast nasiona kminku na małej patelni na dużym ogniu, aż pachnące, o 30 sekund. Nasiona zmielić w młynku do przypraw lub za pomocą moździerza i tłuczku.
Rozgrzać oliwę z oliwek i czosnek wraz z kminkiem tosty na średnim ogniu i gotować, aż czosnek zaczyna skwierczeć, o 2 protokół. Włóż do niereaktywnej miski i wymieszaj sok z limonki, oregano, sól, pieprz i jalapeno.
Rozgrzej płytę kuchenną lub grill na świeżym powietrzu na ciepło.
Plantany przeciąć na pół wzdłuż i lekko posmarować oliwą z oliwek.
Umieść na grillu, skórkę w dół i gotuj, aż będzie miękka około 3 do 4 minut na stronę.
Przełożyć na półmisek i podawać z sosem mojo.