Ciasteczka Z Masłem Chai
Ciasteczka maślane Chai mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis serwuje 36 i kosztuje 54 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 104 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 27 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, masło, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 109 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasteczka Cukrowe Chai Z Brązowym Masłem, 10 sposobów gotowania z kruchymi ciasteczkami Chai Plus Chai z solą morską, oraz Babeczki Chai z polewą Chai z brązowego masła.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj masło, 1 1/3 szklanki cukru i herbatę chai, aż będą lekkie i puszyste. Ubijaj jajka pojedynczo, dobrze mieszając po każdym.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; mieszaj z kremową mieszanką, aż cały suchy produkt zostanie wchłonięty. Przykryj ciasto i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Rozwałkuj ciasto na kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz kulki w cukrze.
Umieść ciasteczka na natłuszczonych arkuszach ciastek w odległości około 3 cali od siebie i lekko spłaszcz za pomocą zębów widelca.
Piecz przez 10 do 12 minut w nagrzanym piekarniku, aż brzegi zaczną się brązowieć.
Wyjmij z arkuszy ciastek, aby ostygły na ruszcie.