Ciasteczka Cytrynowo-Kukurydziane
Ciasteczka cytrynowo-kukurydziane mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 36 i kosztuje 6 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 53 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Mieszanka skórki cytrynowej, masło, mielony imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Podobne przepisy to Ciasteczka Cytrynowo-Kukurydziane, Ciasteczka Cytrynowo-Kukurydziane, oraz Ciasteczka Cytrynowo-Kukurydziane.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Mąkę połączyć z 4 kolejnymi składnikami (przez zmielony imbir), wymieszać trzepaczką.
Połączyć cukier i masło w dużej misce i ubić mikserem ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego (około 5 minut). Zeskrobać boki miski od czasu do czasu.
Dodać jajko; dobrze ubić. Ubić w startej skórce cytrynowej.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła i ubić ze średnią prędkością tylko do wymieszania.
Łyżka o 1 1/2 łyżeczki ciasto 2 cale od siebie na 2 pergaminu pokryte blachy do pieczenia.
Piec w 350 przez 12 minut lub do lekko rumiane i prawie firmy.
Wyjąć z piekarnika. Ostudzić na patelniach przez 2 minuty lub do momentu, aż będą twarde.
Usuń z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.