Ciasta figowo-Gruyère
Ciastka z figami i Gruyère mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 56. Jedna porcja zawiera 71 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz konfitury figowe, ser gruyère, ciasto francuskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pieczone Figi Crostini, Domowe Fig Newtons, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread.
Instrukcje
Zwiń 1 arkusz ciasta francuskiego w prostokąt o wymiarach 14 x 10 cali.
Posypać 1 szklanką sera Gruyre.
Zwiń oba wąskie końce arkusza ciasta francuskiego, aby spotkać się na środku prostokąta.
Powtórz procedurę z pozostałym arkuszem ciasta francuskiego i serem Gruyre.
Pokroić każdą rolkę w plastry 1/4 cala.
Kłaść plastry na wyłożonych papierem pergaminie blachach do pieczenia; pędzel z roztopionymi konfiturami.
Piec w temperaturze 400 przez 12 minut lub do złotego koloru.
Uwaga: możesz zrobić te wypieki z wyprzedzeniem i zamrozić nieobcięte, niepakowane rolki. Owiń rolki w wytrzymałą plastikową folię i zamrozić. Aby służyć, pozostawić rolki w temperaturze pokojowej 10 minut przed krojeniem.
Zmiksować z konfitury, i piec zgodnie z zaleceniami.