Ciasto Migdałowe
Ciasto migdałowe wymaga z grubsza 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 333 kalorie, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka jaj, żółtka, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe z nadzieniem kokosowym-AKA: migdałowy tort radości! # BundtaMonth, Noworoczne Ciasto Migdałowe (Good Luck Cake), oraz Ciemna czekolada migdałowy tort z czekoladą migdałowy serek Fr.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Masło i mąka 8-calowa okrągła patelnia do ciasta.
W średniej misce wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę tortową i proszek do pieczenia. Za pomocą miksera stojącego z uchwytem łopatkowym, ubić masło i pastę migdałową na dużej prędkości, aż będzie gładka, o 3 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej, dodaj ekstrakt waniliowy i powoli wlej cukier cukierniczy.
Wymieszać do lekkiego i puszystego, około 3 minut. Zwiększyć prędkość do góry i dodać żółtka i całe jajka, jeden po drugim. Zmniejszyć prędkość do średniej i dodać śmietanę i suche składniki i wymieszać aż tylko włączone.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej i wygładzić powierzchnię łopatką.
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez 35 minut, lub do momentu, gdy ciasto będzie złote i odciągnie się od boków patelni.
Przenieść patelnię do stojaka z drutu i ostudzić.
Wyjąć z patelni i odkurzyć cukrem cukierniczym.