Gulasz Z Soczewicy-Edamame
Gulasz z soczewicy-Edamame może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z cytryny, soczewicę, szczyptę mielonych goździków i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, Egipski Gulasz Edamame, oraz Gingery Bakłażan Edamame Gulasz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić soczewicę w dużym rondlu; przykryć wodą do 2 cali nad soczewicą. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub do miękkości.
Dobrze odcedzić i odstawić.
Umieść edamame w małym rondlu; przykryj wodą do 2 cali powyżej edamame. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty lub aż edamame są miękkie.
Usunąć z ciepła; dobrze spuścić.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, i pomidory na patelni; smażyć 6 minut lub aż cebula jest półprzezroczysta, często mieszając. Wymieszaj soczewicę, edamame, sok i pozostałe składniki. Gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego, często mieszając.