Chutney Ratatouille
Chutney Ratatouille może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Jeśli masz mieszankę pieprzu, chili, gorczycy i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 72%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz saunth chutney lub Sonth Chutney / słodki tamaryndowy chutney.
Instrukcje
Paprykę, bakłażany i cukinię pokroić na bardzo małe kawałki. Można je posiekać z grubsza i pulsować je w robocie kuchennym, jeśli chcesz. Pomidory obrać i posiekać. Cebulę drobno posiekać. Jabłka obrać, osuszyć i drobno posiekać. Umieścić wszystko w dużej szerokiej patelni z octem, 2 łyżki soli, musztardy i nasion kolendry, papryki i chili, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, następnie gotować na wolnym ogniu przez 25-30 minut, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie.
Wymieszaj cukier, aż się rozpuści, a następnie gotuj, aż chutney zgęstnieje i stanie się pulpy. Wlać do ciepłych, wysterylizowanych słoików (patrz końcówka, poniżej), zamknąć i zakleić etykietą.