Francuska tarta cytrynowo-morelowa

Francuska tarta cytrynowo-morelowa
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, francuska tarta cytrynowo-morelowa może być świetnym przepisem wegetariańskim na lakto ovo . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 42 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii , 3 g białka i 4 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jajek, masła, żółtka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Świetnie sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 13% . Wynik ten jest raczej zły. Spróbuj francuskiej tarty z morelami , cukinii i moreli Socca z książki kucharskiej „The French Market” oraz Tarte Aux Abricots – francuska tarta z glazurowanymi morelami i migdałami, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Do robota kuchennego wsyp mąkę, cukier cukierniczy, masło i sól. Przykryj i pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 10-uncjowe Kubki Z Kremem2 10-uncjowe Kubki Z Kremem
(niewielkie 2 Uncje) Wietnamskich Chipsów Cynamonowych(niewielkie 2 Uncje) Wietnamskich Chipsów Cynamonowych
Za Funt) IZa Funt) I
1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielone Białe Mięso KurczakaMielone Białe Mięso Kurczaka
2
Dodaj żółtko, ugniataj aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Uformuj kulę, a następnie spłaszcz ją w dysk. Zawiń w folię plastikową i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Filiżanek Kokosa, Podzielone5 Filiżanek Kokosa, Podzielone
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych świeżych Brokułów1/2 Szklanki Drobno Posiekanych świeżych Brokułów
Srebrne Nonpareils, Do DekoracjiSrebrne Nonpareils, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-2/3 Szklanki Półsłodkich Kawałków Czekolady1-2/3 Szklanki Półsłodkich Kawałków Czekolady
3
Wciśnij ciasto na spód i boki nienatłuszczonej formy o średnicy 9 cali. karbowana forma do tarty z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych świeżych Brokułów1/2 Szklanki Drobno Posiekanych świeżych Brokułów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
4
Piec w temperaturze 400° przez 10-12 minut. lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce. Zmniejsz temperaturę do 325°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozrywany Skręt LukrecjowyRozrywany Skręt Lukrecjowy
1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
5
W małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu ubić jajka, sok z cytryny, cukier i skórkę cytrynową, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa WarzywnaSucha Przyprawa Warzywna
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
świeżo Zebrane Liście Miętyświeżo Zebrane Liście Mięty
1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego
6
Dodaj masło; gotować, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje i pokryje grzbiet łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(niewielkie 2 Uncje) Wietnamskich Chipsów Cynamonowych(niewielkie 2 Uncje) Wietnamskich Chipsów Cynamonowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego
7
Wlać do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna I MiętaCytryna I Mięta
8
Piec przez 8-10 minut lub do momentu, aż ciasto się zetnie. Studzimy na drucianej kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozrywany Skręt LukrecjowyRozrywany Skręt Lukrecjowy
1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
9
Posmaruj konfiturą tartę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
4-1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Oregano4-1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Oregano
10
W razie potrzeby udekoruj miętą. Resztki przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Zebrane Liście Miętyświeżo Zebrane Liście Mięty

Polecane wino: Port

Tarta świetnie komponuje się z porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
Rewelacyjny aperitif po kolacji. Bogaty aromat czekoladowy z posmakiem wiśni w czekoladzie. Świetnie smakuje także z lodami waniliowymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn