Chrupiące kury Korniszowe z przyprawioną glazurą żurawinowo-miodową

Chrupiące kury Korniszowe z przyprawioną glazurą żurawinowo-miodową
Chrupiące kury Korniszonowe z przyprawioną żurawiną-miodową glazurą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 685 kalorii. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tymianek, kury kornwalijskie, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rock Cornish Game kury z lawendowo-miodową glazurą, Cornish Game kury z miodowo-musztardowo-czosnkowo-Kolendrową glazurą, oraz Cornish Game Hens Z Brzoskwiniową Glazurą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować kury, Usuń i wyrzuć podroby i szyje od kur.
3
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż.
4
Połącz tymianek, sól, czarny pieprz i 2 mielone ząbki czosnku. Powierzchnię kur natrzeć mieszanką tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
TymianekTymianek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Aby przygotować glazurę, podgrzej 1 łyżeczkę oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj 1 ząbek mielonego czosnku i gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
GoździkiGoździki
7
Dodaj żurawinę, sok, miód, cynamon i czerwoną paprykę; doprowadzić do duszenia. Gotować przez 5 minut lub do lekko syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
CynamonCynamon
MiódMiód
SokSok
8
Rozgrzać pozostały 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać kury, od strony piersi w dół; gotować 3 protokół.
10
Umieść kury, od strony piersi do góry, na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
11
Szczotka kury z połową glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
12
Piec w temperaturze 425 przez 25 minut lub aż termometr zarejestruje 165, szczotkując od czasu do czasu pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
13
Uwaga na wino: zarówno ptaki łowne, jak i sos żurawinowy są wspaniałymi partnerami dla pinot noir. Ponieważ pinot noir ma ziemisty, słodki charakter, doskonale podkreśla mięsistą słodycz pieczonego ptaka. Jednocześnie dobra kwasowość pinot noir jest tylko biletem jako uzupełnienie żurawiny. Spróbuj La Crema Pinot Noir 2004 z Russian River Valley, Kalifornia ($29). - Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
żurawinażurawina
WinoWino
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn