Chrupiące kulki ryżowe
Przepisów na śniadanie nigdy za wiele, więc wypróbuj Crispy Rice Cereal Balls. Z tego przepisu wychodzą 24 porcje zawierające 147 kalorii , 3 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, półsłodkich kawałków czekolady, płatków ryżowych i masła orzechowego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20% , to danie nie jest takie niesamowite. Doskonałe chrupiące przysmaki zbożowe z ryżu (o smaku owocowym) , chrupiące kulki ryżowe basmati z sosem pomidorowo-ziołowym i chrupiące kulki ryżowe basmati z sosem pomidorowo-ziołowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj masło orzechowe, cukier cukierniczy, chrupiące płatki ryżowe i roztopione masło.
Uformuj kulki i umieść je na papierze woskowanym, aż cała mieszanina zostanie wykorzystana.
Rozpuść razem kawałki czekolady i tłuszcz. Zanurzaj kulki w tej mieszance, ponownie układaj na papierze woskowanym i poczekaj, aż stwardnieją.