Chrupiące Krewetki Kokosowe Ze Słodkim Czerwonym Sosem Chili
Recipe Crispy Coconut Shrimp with Sweet Red chili Sauce could satisfy your American craving in about 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 488 kalorii, 50g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka białek, sos chili, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kokosa można śledzić to danie główne z Gorzka czekolada Malina kokos ciasteczka owsiane (wykonane z oleju kokosowego!) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 95 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiące pieczone Kokosowe krążki cebulowe ze słodkim sosem Chili, Krewetki kokosowe ze słodkim sosem Chili, oraz Pieczone krewetki kokosowe z kremowym słodkim sosem Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść skrobię kukurydzianą, sól i pieprz cayenne w dużej torbie na zamek błyskawiczny i dobrze wymieszaj.
Dodaj krewetki do worka, zamknąć i wstrząsnąć płaszcz równomiernie. Odstawić.Za pomocą widelca ubić białka w małej misce, aż się spienią.
Umieścić kokos i cukier w dużej płytkiej misce lub naczyniu ciasto i dobrze wymieszać.Trzymając każdą krewetkę za ogon, strząsnąć nadmiar skrobi kukurydzianej, zanurzyć w białkach jaj (niech nadmiar kapać off), a następnie pogłębiać w mieszaninie kokosowej, zwracając się do płaszcza równomiernie (jeśli cukier spada na dno naczynia trochę, przenieść krewetki wokół tak dostaje pokryte zarówno cukru i kokosa.)
Umieść krewetki na wyłożonej folią blasze do pieczenia w jednej warstwie. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do gotowania. Można to zrobić kilka godzin przed czasem.
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej patelni nonstick, aby osiągnąć głębokość-cal; podgrzewać na dużym ogniu, aż będzie gorąco. Aby sprawdzić, czy olej jest wystarczająco gorący, użyj szczypiec, aby trzymać jedną krewetkę za ogon i zanurzyć ją w oleju; jeśli skwierczy i trzeszczy, jest gotowy. Pracując partiami, aby nie tłoczyć patelni, dodać krewetki do gorącego oleju i smażyć, obracając raz, aż złoty kolor będzie brązowy. Powinno to zająć od 40-60 sekund na stronę; jeśli krewetki są brązowieje zbyt szybko, ściszyć ciepło trochę. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść krewetki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami do osuszenia. Ułóż krewetki na półmisku i podawaj ze słodkim czerwonym sosem Chili.Uwaga: lubię używać niesłodzonego rozdrobnionego kokosa i dodawać do niego cukier, w przeciwieństwie do słodzonego płatkowego kokosa, ponieważ jest zdrowszy, łatwiejszy w pracy i dodaje świetnej tekstury do potrawy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris