Chrupiąca Polenta z szałwią i wędzoną goudą
Chrupiąca Polenta z szałwią i wędzoną goudą może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis bezglutenowy i wegetariański serwuje 6 i kosztuje 92 centy za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz pod ręką wodę, mączkę kukurydzianą, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Chrupiąca kapusta BLT Croque Madame z wędzoną goudą + awokado, Proste ciastka Goudan i szałwia, oraz Wędzony Goudan Enchiladas.
Instrukcje
W rondlu zagotować wodę i sól; powoli wymieszać z mączką kukurydzianą. Zmniejszyć ciepło do średniego-niskiego; gotować i mieszać, aż mączka kukurydziana wchłonie całą wodę, około 20 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać z 2 łyżkami masła, szałwią i rozmarynem.
Dodać ser Gouda; mieszać do włączenia.
Polenta wlać do talerza ciasta. Przechowywać w lodówce, aż stanie się stałe i schłodzone, około 1 godziny.
Pokrój polentę na kliny lub kwadraty.
Rozgrzać 2 łyżeczki masła na patelni na średnim ogniu; gotować kawałki polenty, aż będą chrupiące i rozgrzane, około 5 minut na stronę.