Chrupiąca Polenta z szałwią i wędzoną goudą

Chrupiąca Polenta z szałwią i wędzoną goudą
Chrupiąca Polenta z szałwią i wędzoną goudą może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis bezglutenowy i wegetariański serwuje 6 i kosztuje 92 centy za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz pod ręką wodę, mączkę kukurydzianą, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Chrupiąca kapusta BLT Croque Madame z wędzoną goudą + awokado, Proste ciastka Goudan i szałwia, oraz Wędzony Goudan Enchiladas.

Instrukcje

1
W rondlu zagotować wodę i sól; powoli wymieszać z mączką kukurydzianą. Zmniejszyć ciepło do średniego-niskiego; gotować i mieszać, aż mączka kukurydziana wchłonie całą wodę, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; wymieszać z 2 łyżkami masła, szałwią i rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
MasłoMasło
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Dodać ser Gouda; mieszać do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoudaGouda
4
Polenta wlać do talerza ciasta. Przechowywać w lodówce, aż stanie się stałe i schłodzone, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
5
Pokrój polentę na kliny lub kwadraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
6
Rozgrzać 2 łyżeczki masła na patelni na średnim ogniu; gotować kawałki polenty, aż będą chrupiące i rozgrzane, około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn