Chorizo i krewetki Quesadillas z dymionym Guacamole
Przepis Chorizo i krewetki Quesadillas z zadymionym Guacamole może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 25 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.76 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 93g białka, 117 g tłuszczu, oraz w sumie 3319 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 24 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, tortille z mąki, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Sprawdza się jako kosztowna przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantne Grillowane krewetki Quesadillas z sosem śmietanowym z awokado, Jerk Shrimp and ananas Salsa Quesadillas with Pina Colada Guacamole, oraz Smoky Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Pokroić awokado na całej długości ostrym nożem. Miarka się dół, a następnie łyżka miąższu awokado od skóry do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Awokado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Nóż
3
Dodać sok z 1 limonki, kilka szczypty soli, śmietany i chipotles w adobo. Pulsuj guacamole, aż będzie gładka.
Rozgrzać 12-calową patelnię nonstick na średnim ogniu. Brązowy chorizo 2 do 3 minut, a następnie wyjąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać olej, czosnek, następnie krewetki. Krewetki sezon z solą i pieprzem i gotować krewetki aż różowy, 2 lub 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Czosnek
Krewetki
Olej Do Smażenia
7
Krewetki przełożyć na deskę do krojenia i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
8
Na patelnię dodać kroplę oleju i dużą tortillę. Ugotuj tortillę 30 sekund, a następnie obróć. Przykryj 1/2 tortilli kilkoma garściami sera. Ułóż warstwę chorizo i krewetek nad serem i złożyć tortilla nad. Delikatnie nacisnąć szpatułką i gotować tortillę minutę lub tak z każdej strony, aby stopić ser i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Krewetki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
9
Wyjmij quesadillę na dużą deskę do krojenia i powtórz z pozostałymi składnikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
10
Każdą quesadillę pokroić na 5 klinów i przenieść na talerze za pomocą szpatułki. Najlepsze kliny quesadillas z liberalną ilością zadymionego guacamole.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.