Chleb Ziołowy Jogurtowy
Jogurtowy chleb ziołowy to wegetariańskie śniadanie lakto ovo. Ten przepis służy 32. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 3 g białka i 2 g tłuszczu. Za 8 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mąkę, olej rzepakowy, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Socca z kiełków ciecierzycy w ziołach z sałatką ziołową i jogurtem, Socca z kiełków ciecierzycy w ziołach z sałatką ziołową i jogurtem oraz Socca w jogurcie ziołowo-rukoliowym.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2-1/2 szklanki mąki, drożdże, cukier i sól. W małym rondlu podgrzej wodę i jogurt do temperatury 120°-130°.
Dodaj do mieszanki mąki; Dobrze wymieszać. Wymieszaj olej, zioła i pozostałą mąkę w takiej ilości, aby powstało sztywne ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół. Z każdej części uformuj bochenek.
Umieścić w dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4 cale patelnie do chleba. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z foremek i ostudź na metalowej kratce.