Chleb Toffi Bananowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba toffi bananowego. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 9g tłuszczu i w sumie 266 kalorii. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 32 centów za porcję. 307 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Mieszanka chipsów toffi, soli, bananów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżką wynik 25%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Toffi Chip Chleb Bananowy, Toffi Kokosowy Chleb Bananowy, oraz Toffi Owsiane Chleb Bananowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 2 patelnie bochenkowe 9x5 cali. Odłóż na bok. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i gałkę muszkatołową razem w misce. Odłóż na bok.
Ubij masło i cukier mikserem elektrycznym w dużej misce, aż będą lekkie i puszyste. Mieszanka powinna być zauważalnie jaśniejsza. Ubij jajko, a następnie dodaj tłuczone banany.
Wlej mąkę, mieszając, aż się włączy. Dodać chipsy toffi i orzechy włoskie; mieszanie na tyle, aby równomiernie się połączyć.
Wlej ciasto równomiernie do przygotowanych patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 25 do 28 minut. Schłodzić na patelniach przez 10 minut przed wyjęciem, aby całkowicie ostygnąć na ruszcie.