Chleb sojowy wujka Boba
Chleb sojowy wujka Boba to wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać aktywne drożdże, sól, komosa ryżowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 50 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Ogórki z chleba i masła wujka Hoyta, Soja Dosa: Zdrowe Sojowe Siemię Lniane Dosa, oraz Placek Sojowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce lub garnku rozpuścić drożdże i 1 szklankę mąki w wodzie. Przykryć folią lub pokrywką doniczki i odstawić na 2 godziny.
Grubo zmiel soję w robocie kuchennym lub blenderze. Wymieszać soję i 1 szklankę mąki do mieszaniny drożdży.
Wymieszać sól i pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Gdy ciasto ma ciągnął razem, włączyć go z powolnej kuchenki i zagnieść 1 1/2 łyżki quinoa do ciasta. Uformuj bochenek i umieść na lekko nasmarowanej patelni bochenkowej o wymiarach 9x5 cali.
Posypać Pozostałe quinoa na wierzchu bochenka.
Pędzel lub mżawka na oliwie z oliwek. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż Bochenek znajdzie się tuż nad górną częścią patelni bochenkowej. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, lub aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu na dno.
Ostudzić przed krojeniem.